Dekk på med svart

I går kom over noen tallerkner fra mine hjemtrakter, Egersunds Fayancefabriks Co. Også i Norge finnes det historie langt tilbake i tid innenfor porselen/fajanse/leirmakeri. Egersunds Potteri ble startet i 1847 av Johan Feyer som selv hadde vært i Newcastle noen år tidligere og lært pottemakeri. Med starthjelp av engelske pottemakere og etterhvert også noe svensk innflytelse (arbeidere fra Rörstrand) ble det etterhvert en omfattende produksjon i Egersund (132 år) og i mange år den største arbeidsplassen i Rogaland.

mix oslo-egersund svart-1Mønsteret på tallerkene som er nyanskaffede til DekkMittBord har et kjent Fasan-motiv så jeg antar at de er fra rundt 1960-tallet. Det som er anderledes med akkurat disse tallerkenene er at mønsteret er i svart, men med noen fargeklatter i rosa, gul og grønn. Fargeklattene er ikke sirlig malt inn i mønsteret, men mer «klattet» på. Fargene er friske men ikke overdøvende, og gir god effekt når man tar opp fargen med annen tallerken eller serviett. Sjarmerende, morsomt og anderledes.

Jeg liker å blande inn svart i borddekkingen, det gir et litt tøft, frekt og stramt preg over det. Avhengig av hva man mixer med så lager man ulike uttrykk.

Veldig kult å bruke til f.eks en konfirmasjon, kanskje spesielt til gutter! Skal du ha fest? – disse kan leies av DekkMittBord!

 

Reklamer
%d bloggere like this: